Η Κεφαλονιά του Φθινοπώρου

Δημοσιεύθηκε από Σταματία Βιτσεντζάτου  στις 2023-10-20

Η Κεφαλονιά του Φθινοπώρου γεμάτη χρώματα, αρώματα και όμορφες αναμνήσεις

Χρώματα έντονα, φύλλα που χορεύουν στους ρυθμούς της εποχής, κύματα που λικνίζονται με έντονους χρωματισμούς σιγοτραγουδώντας το τραγούδι της μελαγχολικής φθινοπωρινής αύρας στο ομορφότερο νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά.

Συναισθήματα μπερδεμένα, ανακατεμένα, δεμένα με τις καλοκαιρινές μέρες που κάθε μια τους χάραξε την δική της ξεχωριστή ύπαρξη σε κάθε επισκέπτη η ντόπιο. Καράβια που πηγαίνουν κι έρχονται πιο ανάλαφρα με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν χωρίς τη μεγάλη βιαστική κίνηση και την αγωνία των επιβατών για μιά θέση μέσα στο πλοίο με φόντο το γαλάζιο που απομακρύνετε από τα μάτια σου, όπως το νερό που χύνεται όταν γυρίσει ο σίκλος.

Καθώς η πόρτα σηκώνεται και το φουγάρο βγάζει το πρώτο του καπνό και το παπόρο σφυρίζει, περνούν σαν όνειρο όλα εκείνα που έζησες τόσο έντονα με συναισθήματα γεμάτα από χαμόγελα, συγκίνηση, αγκαλιές, σκηνές γεμάτες κάλος, κουβέντες και γέλια που σφράγισαν τις μέρες και τις ώρες σου στο νησί.

Ενα δάκρυ, ένα βλέμμα σε ότι άφησες πίσω σου, στα φύλλα του Φθινοπώρου που θα λούσουν μελαγχολικά το νησί σα να θρηνούν κι αυτά που έφυγες για άλλα μέρη. 

Η Κεφαλονιά του Φθινοπώρου τώρα θα ησυχάζει μέσα σε χρώματα, πινελιές πασπαλισμένες από έντονες ανταύγιες που σκόρπισε ο αέρας στο περασμά του, τους ήχους από το θρόισμα των φύλλων και τα κουδούνια των ζώων.. κι εκείνο το βαθύ κόκκινο ηλιοβασίλεμα που θα γέρνει χωρίς πολλά μάτια να το αντικρύζουν !!!