Ληξούρι, το πανέμορφο μικρό Παρίσι

Δημοσιεύθηκε από Σταματία Βιτσεντζάτου  στις 2023-09-15


Ληξούρι το μικρό Παρίσι, όπως τους αρέσει να το αποκαλούν

Στο Ληξούρι θα δεις τα μικρά όμορφα καντούνια, την πλατεία με μαγαζιά κάθε λογής και περίφημα ζαχαροπλαστεία με υπέροχη αμυγδαλόπιτα.

Ένας κόσμος διαφορετικός ...Έχουν περηφάνια για τον τόπο τους, τον περιγράφουν ξεχωριστό, μοναδικό, ανεξάρτητο, το πνεύμα τους είναι ελεύθερο, ανοιχτό και ντρίτο, εκρηκτικοί και θέλουν να τονίζουν τη διαφορά με τους υπόλοιπους Κεφαλονίτες.

Στο Ληξούρι μπορεί κανείς να χαρεί την δημόσια Βιβλιοθήκη του Ληξουρίου, να σταθεί μπροστά στο άγαλμα του μεγάλου Ανδρέα Λασκαράτου που δεκαετίες τώρα, στέκει με την πλάτη γυρισμένη στο Αργοστόλι, τις δύο πόλεις που η παράδοση θέλει να έχουν τις διαφορές τους.

Παραλίες υπέροχες για αποδράσεις, μοναστήρια με μεγάλη ιστορία και τοπία που σου κόβεται η ανάσα, ο υπέροχος υδροβιότοπος το Λιβάδι είναι μια γοητεία που προσφέρει πολύ όμορφο θέαμα, σε ένα τοπίο ιδιαίτερα σαγηνευτικό.

Ο Ληξουριώτης δεν αποχωρίζεται εύκολα τον τόπο του, πιστός θαυμαστής στα δικά του σύνορα, αρνείται να γνωρίσει μέρη του νησιού σαν να προδίδει ότι τον δένει με το μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε!